G15 mot Sveiva i kvartfinale i Regionscupen

Lokaloppgjør mot Sveiva er alltid moro. Og når det i tillegg er cupkamp og MASSE folk på tribunen, blir det ekstra gøy!

Fredag 20. januar 2012 kl 19:30
RegionsCup:   Sveiva – GIF Fighters:   2-6
Perioderesultater: (2-3, 0-2 og 0-1)
Avslutninger på mål: 56 – 29 (11-10, 22-12 og 23-7)

1. rekka: (Jørgen Larsgaard, Victor, Edvin, Henrik Gulbrandsen, Simen): 3+3
2. rekka: («Kåre», Andreas, Mathias Szallies, Benjamin Arntzen, Daniel/Martin): 1+0
3. rekka: (Martin K,/flere, Olav, Adrian, Mikkel): 2+1

Lokaloppgjør mot Sveiva er alltid moro. Og når det i tillegg er cupkamp og MASSE folk på tribunen, blir det ekstra gøy! I cup`en er det vinn eller forsvinn, og Sveiva forsvant fortere enn vi forventet.
Kampen starter med høyt tempo, tæl og innsats. Vi stiller med 3 rekker, Sveiva har to. Frem til vi setter det første målet, er det Sveiva som er farligst fremover, og leder også 7-6 i avslutningsstatistikken. Jørgen og Victor triller ball bak eget mål, Victor tar noen steg fremover, før han sender i vei et kakestykke av en pasning helt opp til Edvin som står umarkert midt i Sveivaslottet. Edvin kliner til på direkten og GIF tar ledelsen. Noen minutter senere får vi en ekstrem kollektiv svikt i eget slott, noe som gir Sveiva muligheten til å redusere. men som forrige helg, slår vi knallhardt tilbake! Jørgen spiller opp Mikkel som avslutter raskt, keeper klarerer før Mikkel plukker opp returen og plasserer den fint i Sveivaburet. Noen minutter senere utnytter vi Svaivas store svakhet denne kvelden: Simen jager ball mellom 2 Sveivabacker bak deres mål, stjeler kula og serverer på sølvfat til Edvin: Vi går opp i 3-1 og er forundret over de store forsvarsfeilene hittil i kampen. Dessverre gjør vi også feil, og Sveiva får redusere drøye minuttet før pause, på en sjanse som vi pakker inn i sølvpapir for de. DER gjøres det STORE feil fra gutta i grønt.

Vi benytter pausen til å sette fokus på de enkel ting: Gå inn i ALLE dueller, og vær OBS på Sveivaskytterne. Perioden åpner med en Simenkanonade av de helt ekstreme: På sin 9. avslutning i perioden, setter han endelig 4-2. Victor har servert nok en krempasning! Noen minutter senere tar «Kåre» ansvar helt alene, raider langs høyresiden og setter kula iskaldt i mål! Sveiva er helt ute av matchen i denne perioden, men tar seg sammen etterhvert og produserer noen gode skudd slik at Bendik får vist seg frem igjen!

Ny pause, og vi bestemmer oss for å male på. Stresse Sveiva-skytterne hele veien, for å unngå at de kommer inn i kampen igjen. Sveiva benytter færre spillere nå, og vi merker at de begynner å bli slitne. Vi kjører med 3 rekker, og det er et under at det går mer enn 18 minutter før vi setter 6-2. Adrian jobber knallhardt, stresser frem feil, stjeler ballen og serverer til Olav! Sveiva protesterer på seg en 2minutter, uten at vi utnytter PP. Kampen ebber ut, og mens vi feirer oss selv, benytter Sveiva-guttene muligheten til å diskutere regeltolkninger med dommerne.

Kort oppsummert:
Sveiva åpner best, mens vi tar mer og mer over. Til slutt er vi egentlig helt overlegne. Iherdig innsats defensivt, med unntak av 2 grove femsekundersøyeblikk, en solid og til tider akrobatisk Bendik i buret! Fremover skaper vi et verdenshav av sjanser, men er altfor litt skarpe i avslutningsøyeblikkene. Men DET er historie, nå venter Bækkelaget i semifinalen. Og vi har MYE å revansjere. MYE!

Spillerbørsen:
Bendik; 5+: Starter OK, men med en del slurv i første periode. Utover i matchen EIER han Sveiva-skytterne fullstendig.
Benjamin: 5-: Starter matchen ganske blekt, men spiller seg stort opp. Sterk defensivt og i duellene, men misser på det første Sveiva-målet. Ikke like sterk offensivt i kvel.
Victor: 6 og BB; En glitrende og feilfri match. Serverer 2 målgivende, og et par til som våre skyttere SKAL score på!
Edvin: 5-: Tilbake fra skade, litt reservert i duellene? Setter 2 deilige mål, men er ganske passiv i duellspillet, og leverer en del tekniske feil i begynnelsen. men som mange andre denne kvelden: Hever seg utover matchen.
Henrik: 5-: Markerer seg i begynnelsen, før han må ut med en liten skade. Kommer tilbake igjen, stor og sterk i returløp og dueller. En kriger defensivt langse hele venstresiden vår, men kommer ikke til de skarpeste sjansene.
Simen: 5-; Vanskelig å sette karakter i dag. Veldig skuffet selv, men: En kriger som stjeler ballen og serverer til 3-1 og setter 4-2 selv. Men med så mye spilletid og SÅ enorme sjanser, MÅ du score mer……
Jørgen: 6-: Jeg har sagt det før: Vi har Norges beste backpar i 96klassen. Utvilsomt. Balanserer det defensive perfekt, og er også den perfekte makker til en litt mer offensiv Victor. En liten minus for avslutningene.
Andreas: 5/4: har litt trøbbel i åpningsperioden, og er involvert i begge Sveivamålene. Nærme en 2minutter for duellspillet, men justerer dette og tar etterhvert fullstendig kommandoen. Som vi er blitt så vant til!! Rister av seg skuffelsene og trer frem som den kjente bautaen utover i matchen.
Daniel: 4/5: Jobber og jobber, uten å lykkes like godt som forrige helg.
Mathias: 4-; Mathias var veldig skuffet i kveld, dette ble en gedigen nedtur etter forrige helgs praktkamp. Men sånn er det noen ganger. Blir veik og passiv i mange dueller, og må ta mye ansvar for det andre ,målet til Sveiva. Men reiser seg i sisteperioden, og DET er en viktig egenskap. Blåser nesten like mange sjanser som Simen!
Martin R: Lite spilletid grunnet ankeltrøbbel.
Markus: Sitter på benken mens Bendik regjerer i buret!
Følgende 97gutter var med:
Adrian: 5-: Meget bra defensivt, nære på scoring på frislag og skaper lav sitt mål helt alene. Men som de fleste andre i grønt denne kvelden: Vi MÅ skape mer der fremme.
Olav: 5: Setter sistescoringen, og tar mer returjobb ennn tidligere!
Mikkel: 5/4: Gjør manns jobb på målet sitt, grei jobb defensivt, og som alle andre: Må bli skarpere foran motstandermålet.
Martin K.: 5: Gjør en fin kamp defnesivt, og tør mer offensivt utover i siste halvdel av kampen. Vi gleder oss til mer fra den spilleren.

Til søndag er det seriekamp mot det samme laget!