Forza Fighters

Elite: GIF Fighters – Sarpsborg onsdag 16.11.2011

Sarpsborg gjestet Lihallen onsdags kveld, vel vitende om at det var over 3 år siden sist de klarte å overliste GIF på hjemmebane. De kom ut i hundre og fikk kampen der de ville ha den med 0-2 ca. midtveis 1 periode. Men derifra og ut hadde Sarpsborg nok med å forsvare seg!    
GIF fikk grepet på kampen og skrudde opp tempo! Sjansene var store og mange, men ingen klart å overliste “Totto” i Sarpsborg målet før pause.

2 periode

Gjelleråsen girer opp og kjører en “kick down” ! (østfolddialekt for «bånn gass» på bilspråket!) Torpedoen Thomas Aas driver opp en kontring og server Robin Norstrøm, som lekkert limer ballen i krysset (1-2). Minuttet etterpå utnytter GIF passivt forsvarspill og Hans Roar Wilhelmsen finner Tommy Midtsveen på bakerste, enkelt (2-2). Sarpsborg henger ikke med og ting går rett og slett for fort! Dette fører til powerplay 5 mot 3. Lauritzen finner fort en umarkert Norstrøm, sneip! (3-2). GIF bruker powerplaymuligheten godt, for akkurat når tiden renner ut for den siste 2min servere Lauritzen en sulten Midtsveen (4-2). Den andre halvdelen av omgangen er det en serie av misbrukte sjanser for GIF! Andreas Falkeid får ikke så mange skudd å jobbe med denne perioden, men de som kom var farlige! Han gjør en trippel redning på slutt av perioden som det lukter svidd av!

3 periode

Sarpsborg går høyt, men GIF spiller seg pent ut! GIF kontrollerer og takler langballen til Sarpsborg godt! Begge lag har noen sjanser hver, men det er GIF som smeller til først! Wilhelmsen tar med seg ballen langs kanten og finner Mads Rongsjord mutters alene med ladd “børse” høyt i slottet, BANG (5-2). Sarpsborg våkner litt etter  målet og skaper mer farlige sjanser og Falkeid må ut i full strekk! Til slutt kommer Sarpsborg til på en retur og setter inn (5-3) og minutter etter styrer de pent inn (5-4). GIF faller litt bakpå da det står igjen 2 minutter og Sarpsborg tar ut keeperen. De trykker bra på, men Falkeid rydder unna og stenger døra! 40 sekunder før slutt snapper Tommy Midtsveen ballen og bestemmer seg for å vise blendende teknikk blandet med kunst! Han lurer 1, 2, 3 haier! Og elegant vipper inn (6-4) i det åpne buret, nydelig!

Underholdningsverdi: 4 av 6
En god kamp, men manglet litt gnist og show for nå helt opp.

GIF stjerner
*** Andreas Falkeid: solid vegg idag! vokser for hver kamp som går!
** Robin Nordstrøm: uredd og tungt skudd, farlig kombo!
* Aleksander Texnes: Arbeidsjern!

I kveld ble et Sarpsborg lag blandet med gammelt og ungt litt for “lette”, og de var langt unna det nivået de viste ifjor. Det blir spennende å følge Haiene og se om de klarer å heve seg og klatre oppover tabellen utover sesongen. GIF inntok den øvre halvdel av tabellen nå og ting ser ut til å være på “gli”. Håper formkurven forsetter å peke oppover, så kan GIF gå en god tid imøte!

← G98 snudde kampen og vant!   |   Herrelaget reiste seg mot serielederne →