Herrelaget reiste seg mot serielederne

Mange trodde kanskje ikke på resultatet som sto på “speaker.no” og måte dobbelsjekke på tekst-tv.
GIF har ikke overbevist i år, men i denne kampen smalt det direkte fra start! Allerede etter 8 sekunder satte Carl 0-1!
Slevik – Gjelleråsen   6-8

1 periode

Carl Bacolod blir fremspilt nydelig av Emilio Garcia, og alene igjennom finter han Slevikkeeperen på rompa og vipper inn et nydelig mål. GIF er helt klart i førersetet i starten og valser over et tamt Slevik. Det går ikke mange minuttene før Espen Evensen finner Aleksander Texnes i slottet, som på artistisk vis slår en backhander i nettaket (0-2). GIF forsett “bombe” Slevik med nydelig kombinasjoner. Til slutt tar Slevik en timeout ca 10 min ut i perioden, for å samle troppene. Slevik kommer mer sultne ut på banen etter TO, og det får de umiddelbart betalt for (1-2). GIF svarer minuttet etter på med en nydelig kontring som nærmest er tatt rett ut fra læreboka, Mads Rongsjord finter og server Tommy Midtsveen på tennis (1-3). Slevik sin andre rekker er giftige og viser dette når de kjemper inn (2-3) minutter før pause. Minuttet før periodeslutt setter igjen GIF stor fart og presser Slevik i kne, og tilslutt – etter en serie av sjanser – plukker Midtsveen opp en sprettende ball fra “død”vinkel og hamrer den opp i krysset (2-4).  Klinsk utført!

Årsbeste av GIF, som virkelig pulvirserte motstanderen i store deler av 1 periode.

2 periode

Denne perioden starter litt tregere og det er ikke de store sjansene som blir skapt. 6 minutter ut får Slevik muligheten til å spille powerplay og de viser igjen hvor giftige de er (3-4). Det går ikke mange minuttene før Slevik setter en ny kasse, og skaper balanse i regnskapet (4-4), midtveis ut i 2 periode. Resten av perioden preges av mye enkle balltap offensivt, og lite spill. Begge lag svært tamme, men Slevik var klart best i denne perioden.

3 periode

Denne perioden start mer som 1 periode, der vi får se mange fine og tøffe dueller med mye fart. GIF ser skarpe ut, men giftigst er Slevik. For 3 minutter ut i perioden tar de ledelsen for første gang i kampen (5-4), etter slurv av GIF i forsvar. GIF kjører på for en utligning, men klarer ikke å omsette sjansene i mål. Slevik ligger lavt og venter på kontringmuligheter. Til slutt hugger Slevik til, og enkelt setter de inn (6-4) alene med Falkeid. GIFs trener Paul André Hermansen velger å ta en timeout etter målet, etter ca halvspilt 3 periode. Kampen snur! GIF marsjerer ut som soldater og tar hele Slevik hallen som gisler! Det blir et voldsomt press mot Slevik buret og tilslutt får Thomas Aas en servering fra Midtsveen, BANG (6-5) lavt. Slevik ser rystet ut og klarer ikke å komme seg på beina igjen før Christian Kragerud pent finner Texnes alene på midten, BANG (6-6) lavt igjen! Det tok knappe tre minutter så var det balanse i regnskapet! Slevik bestemmer seg for å gå for seier og prøver å støte høyt, dette gir GIF overganger. Det svinger veldig de siste minuttene og begge lagene har store sjanser.  Men i det 19 minuttet så raider GIF opp en kontring med to backer i spissen, som på ekte fighters vis måker de vei! Aas finner en inneklemt Hans Roar Wilhelmsen, som på en magisk måte klarer å vende seg fri og trylle inn (6-7) fra 1 meter. Slevik tar ut keeper direkte etter tekning og skaper et trykk! Én av Sleviks ti svensker får en “åpen muligheten” på slutten, men da viser Andreas Falkeid artisteri og stenger døra! Mads Rongsjord setter siste ballen inn 2 sek. før slutt og kampen ender fortjent 6-8 til GIF.
Underholdningsverdi: 6 av 6

Det var en kamp som hadde alt, bra innebandy og nerve! Det var nok av godbiter og fine kombinasjoner.

GIFs stjerner

*** Tommy Midtsveen. Skarpladd, la ned en stor jobb defensivt!, Leken!

** Paul Andre Hermansen. Viser evnen til å gjøre riktige grep, snur kampen med Timeouten i 3 perioden.

* Mads Rongsjord. Tyngde på centern og serverer hele kampen igjennom!