Forza Fighters

Endelig serieåpning for G15 Elite

Serieåpning G15: Sveiva – GIF Fighters
Endelig sesongstart, og like greit å åpne med lokaloppgjør og det forventede toppoppgjøret i vår høstpulje! 

Resultat: 7-8 (3-2, 1-5 og 3-1)
Avslutninger på mål: 25-40 (9-12, 8-13 og 8-15)

Etter noen jevne åpningsminutter tar Simen et kjemperaid langs høyrekanten, passer perfekt inn i slottet der Henrik Gulbrandsen står klar: 0-1 etter 06:22. Så blir det mørkt, sånn sportslig sett. Vi kjenner Petter Ulven meget godt, og det er utilgivelig å gi han så mye plass som han får. Først 1-1, og deretter snapper han ballen i vårt PP noen minutter senere, og så er Sveiva foran 2-1. Simen passer frem Edvin Eikland som er iskald til 2-2, før Sveivas andre velkjente storspiller Erlend setter 3-2. Vi kommer i undertall de siste 2 minuttene, men rir stormen av.
Til andre periode har vi justert rekkene noe, og spiller nå med 2 backpar og 3 løperrekker. Vi får umiddelbar respons på våre rokeringere; 3-3 kommer etter 01:51, nytt lekkert pass fra Simen til Edvin. 02:52: Fighters tar ledelsen på et godt skudd fra Eivind, med pass fra Anders. Så roer det seg litt, før Daniel presser frem et selvmål. På 3-5 tenker vi at vi skal «drepe» kampen, men Sveiva tar nå en tidlig Time-Out som ganske snart gir resultater: Petter reduserer til 4-5. Like etterpå kommer kveldens høydepunkt: Jørgen Larsgaard og Victor Hammervold-Jashari står og triller ball bak eget mål, lokker frem et par Sveiva spillere før Victor stikker. Over hele banen. Før han enkelt og greit putter ballen i mål! Sveiva pådrar deg en 2min, og vi har gjort noen endringer i formasjonen. Victor og Mathias har overlatt ansvaret til Henrik og Olav Falkeid. Benjamin som point, med Jørgen og Henrik på hver sin side. Olav og Edvin fremme. Og NÅ kommer balltempoet, presisjonen, trykket, skuddet fra henrik og Olav setter returen. Det ser så enkelt ut! Vi leder nå 7-4, og rir av et nytt undertalssspill før det er pause på nytt.
Igjen er planen å «drepe» kampen, for deretter å gå tilbake til de opprinnelige 3 rekkene. Men igjen er Petter der Snapper en ball, og gjør ingen feil. Like etter kjører Frantzen et lekkert raid langs venstresiden, før han passer tversover til Anders som kliner til! 8-5, og NÅ skal vi vel distansere dette Sveivalaget som vi synes har yppert seg lenge nok???? Vi rir av nok et undertallsspill, og «eier» egentlig kampen, før bildet snur. Plutselig har Sveiva mest krefter, og dominerer stort. Og IGJEN er det Petter som scorer, og det står 6-8. Et par minutter etter kløner vi det skikkelig til og det er 7-8 og tjukk spenning i hallen. GIF-gutta tar seg sammen, og kunne fort satt at mål til på slutten, men det hele ender med knepen seier til oss. Og skulle noen våre i tvil: Petter MÅ være landets beste 96spiller. Og noen i grønn drakt MÅ ha sovet i den timen det ble advart mot denne spilleren. Sammen med Erlend (som Må være blant de aller beste 97gutta i landet), skapte han svært mye problemer for oss.

Som vanlig hadde vi spillerbørsmøte etter kampen, og her er karakterboka:
Bendik; 3+. Var ikke fornøyd med egen innsats, og det var tydelig at sykdom og langt treningsopphold hadde satt han tilbake. Svært varierende match.
Benjamin; 3. Var ikke fornøyd med seg selv, og fikk lite til sammenlignet med nivået vi vet han har. Jobber godt, men er direkte uvenn med kølle og ball i kveld. + for å heve PP-spillet.
Victor: 5. Konge så lenge han orker, men spiller med litt stor risiko noen ganger, og dette straffer seg utover i matcher som nå varer 3*20 og kondisjonen ikke varer like lenge.Men på ny en sterk match av en spiller som er helt avgjørende for laget.
Edvin; 5-. Åpner forrykende i den første perioden, men ikke like dominerende utover i kampen.
Simen; 5-. Løper og løper og løper. Skaper mye, men bør absolutt score mer. Sammen med Edvin gjør han mye bra førsteforsvarerjobb i returfasen.
Jørgen L; 5. Spiller med iskald ro, og gjør en formidabel jobb defensivt. Vi kan ønske oss enda mer offensivt, men i backpar med Victor skaper de den perfekte balanse. Spiller i alle PP og undertall, og er tryggheten selv. Èn liten feilpasning, som dessverre resultere i Sveivascoring etterhvert. Kåret til BB sammen med:
Andreas F; 5. Du vipper ikke denne gutten av pinnen! Sterk i duellene, herlige raid og en bauta foran Bendik i samtlige undertallsspill. Skaper det viktige 5-8målet som holder Sveiva på avstand. Kølleteknikken kan absolutt bli bedre, men dette kamufleres av en enorm innsats og ro.
Daniel; 3+. Skulle hatt litt mer kondisjon…….for da hadde han vært en trussel gjennom hele matchen. Stresser en Sveivaback til å gjøre selvmål, men orker for lite hjemover.
Mathias; 3-. Mathias er en av flere som var svært skuffet over egen innsats. Dette ble kampen der han aldri helt kom igang. løper mye, men er for sen inn i duellene og får ikke truet kassa i særlig grad. Men det kommer mange kamper, og vi vet godt hva han kommer til å få til!
Bjørn Erik: 3+. Gjør en OK kamp defensivt, men trøbler litt i flere dueller mot Petter. Han og «Kåre» deler backparrollen med Frantzen, og det blir derfor ikke spilletid i midtperioden. Bidrar lite fremover i kveld.
Martin; 3. Gjør en OK kamp fremme i 2:2:1, men orker for lite hjemover.
Eivind; 4. Gjør mye bra, men sitter ogs 4 minutter i boksen for det vi kan kalle «urutinert» atferd. Blir brukt som løper etterhvert, og skal få sjansen i en hel kamp på back.
Kåre: 3. Gjør ingen feil defensivt, men lykkes lite forover som skaper store kontringsmuligheter for Sveiva.
Henrik; 5-. Åpner litt beskjedent men spiller seg stort opp utover i kampen. Sterk i duellene, orker mye, skaper målet i PP og holder den iskalde roen i sluttsekundene. Beste vi har sett fra Henrik på lenge, og vi gleder oss til fortsettelsen!
Markus: Satt på benken for å lære i kveld.
Olav; 4+. OK match, men i likhet med de andre 97 gutta: Vi forventer mer fra dere på dette nivået! Vi VET hva dere er gode for.
Anders: 4+. Lekkert mål, jobber bra men må yte mer hjemover.

Kort oppsummert: Sveiva hadde gjort hjemmeleksa si godt, og presser høyt i perioder. De skaper mest på distanseskudd og kontraløp på våre ballmiss. Kriger inn 7-8 og skaper dermed unødig mye spenning i en kamp vi burde ha avgjort tidlig. Men så lenge de klarte å holde kontakt på måltavla, så fungerte dette som en vitaminsprøyte. Vi burde ha vunnet klarere, men det gjorde vi ikke…..

← Stang ut mot Sveiva for G14   |   G13 spilte mot «seg selv» →