G14-2 mot Bygdø/Monolitten i Jordalhallen

Vi var store favoritter på forhånd, både sett ifht tabellen og resultatet i høst (9-2). Bygdø-gutta stiller et rent 97lag, mens vi har en blanding av 96/97.

Søndag 13. februar 2011
G14-2 – Bygdø/Monolitten  Resultat: 6-2 (1-1, 1-0 og 4-1)

Avslutninger på mål: 66-16 (18-6, 23-6 og 25-4)

1. periode
01:56 1-0 Mål: Edvin Ass: Andreas M
14:58 1-1 Mål: Bygdø/Monolitten

2. periode
16:57 Annullert mål Fighters
16:59 2 min utvisning Fighters (feil utbytte; Markus soner)

42:03 5-2 Mål: Edvin (alene)
42:04 2 min utvisning Fighters (dommeren gir ingen opplysninger om hvorfor, men kommanderer vår lagkaptein til å plukke ut en spiller; Noddy soner)
43:42 2 min utvisning Bygdø/Monolitten (slag)
44:51 6-2 Mål: Edvin Ass: Jørgen L

Kampen starter oppskriftsmessig, med Fightersmål etter knapt 2 minutter; Marcussen jobber inn en retur, passer til Edvin som er iskald foran mål. Resten av perioden er tilnærmet enveiskjøring mot et hardt arbeidende Bygdø-forsvar, foran en meget god målvakt. To sekunder før pause er vi litt for passive i presset mot en Bygdøspiller, som utligner til 1-1 på et pent plassert skudd. Et resultat som overhodet ikke gjenspeiler banespill og overtak, men det er måla som teller.

Andre periode starter med Fighters-scoring etter 1:57. Tror vi. Men dommeren underkjenner, uten å si noe om hvorfor. Vi bytter rekker, men noen av gutta er litt ivrige med å komme innpå, så vi får en vel fortjent 2-minutter i premie. Undertalls-spillet er MEGET bra: Bygdø får ikke til noe som helst i angrep, og så kommer et vannvittig soloraid: Jørgen L har ballen bak eget mål, drar av 2 motstandere og passer tversover til Edvin som gir gass. Bånn gass. Fra dypt inne på egen banehalvdel løper han hele veien, rundt kjøkkenet og setter ballen i mål på delikat vis. Vakkert! Fighters-presset fortsetter, men vi er fortsatt unøyaktige i avslutningene. Først etter nesten 7 minutter produserer Bygdø en sjanse på mål. Vi går til pause med ledelse 2-1, og lurer på hva i all verden som skal til for å score mål?!?!?! Gutta får beskjed om å sette fart tidligere, og trykke på mot motstanderne. Særlig når de løper i retur etter endt angrep.

Tredje periode gir et enda større Fighters-overtak (25-4 i sjanser!!!!). Martin setter 3-1 i nærmest tomt mål etter at Edvin har fintet keeperen langt ut fra målgården. Men neida; Der har dommeren bestemt seg for en ny annullering. Vi er særdeles uenig, og protesterer ganske høylytt denne gangen. Men som alle andre vet, så vet også vi at det aldri nytter å protestere. Vi holder kjeft etterhvert og fokuserer på eget spill. Etter drøye 6 minutter får endelig Andreas M sin scoring, på et perfekt pass fra Edvin. Tavla viser nå 3-1, og vi kjører på videre for å «drepe» kampen. Bygdø kommer til sin første avslutning etter 7:35 av perioden. Deres andre kommer etter 10:44. Et bra skudd som Bendik redder på mesterlig vis og plukker ballen for å sette i gang et nytt angrep. Men neida; Svært overraskende for samtlige tilstedeværende i hallen – også de fra Bygdø – så bestemmer dommeren seg for at den ballen var inne. Dermed 3-2. Undertegnede gir da klar beskjed om at den avgjørelsen kommer vi til å legge inn protest på. ….og får et smil tilbake fra dommeren!?!?!? «Nå er vi klare for topping og Plan B», sier gutta på benken. «Vi venter litt, og kverner videre», sier jeg. Og som så mange ganger før: FIGHTERSgutta står på til dommerne blåser. Noddy får et fint oppspill fra Sindre, forserer og setter ballen godt oppe i krysset. Like etterpå gjør avgjør Edvin èn gang for alle hvem som er «Man of the match», ved å gjøre absolutt alt selv. Dermed 5-2, og kampen kjørt! Men èn gang til vil dommeren ha en finger med i spillet. Han godtar hverken spørsmål fra lagkaptein, eller at jeg på tydelig språk ber gutta om å holde kjeft. Dermed får Noddy 2 min i «bua», og våre gutter ennå mer kick! Vi overkjører Bygdø i nesten 2 minutter i undertallsspill, før også de får en mann i bua. Nå er det et drøyt minutt igjen, og i samme sekund som vi blir fulltallige fyrer vi av et skudd. Keeper redder mesterlig, men hvor er ballen? Dommerne lar klokka gå i ca 22-24 sekunder (er det mulig !?!?!?!), før keeper reiser seg opp, og ballen triller ut av drakta hans!! Det er nå 32 sekunder igjen, og vi får omstrukturert rekka til Power Play-formasjonen. Tjue sekunder senere smeller det, i en lekker kombinasjon der Jørgen L spiller frem Edvin som på elegant vis setter 6-2. Og da er det like greit at kampen like etterpå ble avblåst.

Kort oppsummert: Et enormt spillemessig overtak, men resultatmessig jevnt i over 40 minutter. Det har ingen hensikt å gruble mer over dommernes innsats, den har vi beskrevet nok. Positivt å få med flere 97gutter på kamp; de kjempet godt og justerte utover i kampen ifht de punktene vi snakker om underveis. Bra!

«Man of the match»: Edvin viser høy klasse i angrepsspillet i dag. Med 4 mål og 1 målgivende, samt solid spill i undertall og ukjent rolle i Power Play.

Matchens øyeblikk. Det kunne vært Edvins fantastiske soloraid fra dypt inne på egen banehalvdel og rundt kjøkkenet før han setter 2-1. I undertall! Det kunne vært markus sin herlige piruett med påfølgende skudd som er sååååå nære scoring. Dessverre blir matchens øyeblikk når dommeren på et helt uforståelig vis – på nytt – hjelper Bygdø/Monolitten inn i matchen ved å dømme 3-2 på en ball som ALDRI var inne. En helt ubegripelig handling, og dette skjer altså etter at samme dommer har underkjent Fighters-mål 2 ganger. Det er best å holde kjeft, men samtidig må det være lov å diskutere avgjørelser på et saklig grunnlag. Gutta våre fikk «kick» av det hele, og feide over motstanderen i sluttminuttene.

Målpoeng:
Edvin 4+1
Andreas M 1+1
Noddy (Andreas Nodland) 1+0
Jørgen L 0+2
Sindre 0+1

← De som hadde tatt turen til Rommenhallen søndag kveld kl 18.00, fikk underholdning for pengene   |   G14-1 med ny seier →