Forza Fighters

G14-1 med ny seier

Sesongens 3. oppgjør mot Nes og etter å ha vunnet 5-2 (serie) og 13-1 (cup) var vi ganske store favoritter også denne gangen. Det starter oppskriftsmessig med et lekkert pass fra Edvin ut til Henrik på venstre side som kliner til. 1-0, og det er spilt 59 sekunder!  

Lørdag 12. februar 2011
G14-1 – Nes (8-4)  Resultat: 8-4 (4-1, 3-2 og 1-1)

Avslutninger på mål: 60 – 16 (21-7, 16-6 og 23-3)

1. periode
00:59 1-0 Mål: Henrik Ass: Edvin
05:09 1-1 Mål Nes
06:28 2-1 Mål: Jørgen B (Frislag)
08:27 3-1 Mål: Henrik Ass: Gregers
12:13 2 min utv Edvin (gjentatte)
14:12 4-1 Mål: Simen Ass: Jørgen L

2. periode
05:47 2 min Nes (Ulovlig dytt)
07:33 5-1 Mål: Jørgen L Ass: Limo
10:14 6-1 Mål: Henrik Ass: Edvin
12:37 7-1 Mål: Mathias Ass: Edvin
12:43 7-2 Mål Nes
13:07 7-3 Mål Nes

3. periode
08:18 8-3 Mål: Mathias Ass: Andreas F.
11:03 8-4 Mål: Nes

Etter at vi har skutt med endel løskrutt i noen minutter, kommer et finurlig skudd fra en Nes-spiller som lurer seg under leggen til Bendik. Surt, men likefullt: 1-1. Like etterpå kommer et velplassert frislag fra Jørgen B, og vi er foran med 2-1. Fighters tar virkelig grep om kampen nå, og Victor fyrer av et langskudd som målvakt slipper ut, Gregers plukker opp og passer til Henrik som kliner til igjen. Velplassert og 3-1! Det er mange slag i matchen, og Edvin får til slutt «belønningen» for dette; 2 min utvisning, nærmest på vegne av begge lag! Undertalls-spillet som følger er blendende: Vi kjører over Nes fullstendig, og har 6-1 i målsjanser på disse 2 minuttene. Herunder også 4-1 målet, som er beskrevet under «Matchens øyeblikk».

Andre periode starter med et solid Fighters-overtak, men dessverre er vi litt for upresise i avslutningene. Etter knapt 6 minutter får Nes en utvisning, og vi er klare for Power Play. Og her får vi 2 minutter med mye bra og variert spill. Avslutninger fra mange hold, og selv med noe pasnings-slurv er vi meget fornøyd med initiativene som tas. Vi har terpet mye på tålmodighet, og på å trekke pointen inn i tårnet når vi ser at motstanderne begynner å bli slitne og ute av sine formasjoner. Og nettopp dette skjer. 1:46 ut i overtallsspillet kommer målet, ved at Jørgen L forserer fra sin posisjon, får en lekker pasning fra Limo og plasserer ballen elegant bak en meget god Nes-målvakt. Noen minutter senere kommer en millimeterpresis pasning fra Edvin inn til en totalt upresset Henrik, som har ingen probelemer med å sette sitt hat-trick! Edvin serverer igjen, denne gangen til Mathias og vi skriver 7-1 og begynner å tenke utklassing. Få sekunder senere blir Bendik lurt av en ball med en finurlig skru, og like etterpå reduserer Nes igjen – denne gang på et frislag. Fightersmuren er absolutt ikke tett der gitt….

På stillinge 7-3 er det pause igjen, og vi bestemmer oss for å kverne videre, og samtidig prøve å spare litt krefter på de spillerne som skal spille 95kamp senere på dagen. Halveis ut i perioden kommer et drømmepass fra Frantzen opp til Mathias, som setter 8-3 på direkten. Herlig! Vi kverner videre, og faktisk tar det drøyt 9 minutter før Nes får sin første avslutning på mål i perioden. At de litt senere får redusere til 8-4, setter vi på kontoen for uoppmerksom målvakt. Til tross for et enormt overtak, blir det ikke flere mål, og perioden ender 1-1.

Kort oppsummert: 8-4 gir ikke et riktig bilde av kampen. Nes er veldig heldige som setter 4 mål på 4 halvsjanser (og knapt nok det), og kan takke en meget dyktig målvakt for at de ikke slipper inn mer enn 8 mål. Han stod en meget god kamp, pluss at angrepsgutta våre ikke helt holder hodet kaldt og køllebladet varmt i de avgjørende øyeblikkene. Seieren er aldri truet! Vi er meget godt fornøyd med undertalls-spillet og Power Play, samt spesielt Jørgen L, Frantzen og Limo som holder et høyt nivå gjennom hele kampen. De andre er litt mer sånn «av-og-på», men så absolutt godkjent. Henriks 2 langskudd er suverene, Edvins pasningsspill likeså og Buksrud`s frislag og Simens sugende løp. Masse flotte detaljer, men vi ønsker oss færre «down-perioder». At 3. perioden ender 1-1 når statistikken for avslutninger på mål sier 23-3…..tja: Bra sjanseutnyttelse av Nes!

«Man of the match»: Jørgen L, med en prikkfri match fra sin backposisjon, mål og målgivende samt glitrende spill i undertall og Power Play.

Matchens øyeblikk: Egentlig hele undertallsperioden, som vi dominerer fullstendig – men vi plukker ut de siste 3 sekundene: Limo har jobbet som en duracellkanin i 1:57, og ber om bytte. Simen kommer innpå mens Jørgen L har tatt med seg ballen opp i motstandernes rundvant. Simen starter på et laaaangt løp rett fra benken, Jørgen L slår perfekt inn og Simen setter ballen i kassa. Lekkert!

Målpoeng:
Henrik 3+0
Mathias 2+0
Jørgen L 1+1
Jørgen B 1+0
Simen 1+0
Edvin 0+3
Gregers (Kristoffer Simble fra `97) 0+1
Andreas F 0+1
Limo 0+1

← G14-2 mot Bygdø/Monolitten i Jordalhallen   |   Exit for G13 i regionscupen →