Rullators Jr. viste seg frem for ett fulltallig hjemmepublikum

Denne gangen skulle våre ganske tapre, slitne, uvaskede og beinkrok spennende gentlemen ut i krigen mot serielederen Høybråten/Stovner.
Vi er blitt enige om at vi ikke trenger mer enn 6 spillere da dette var nok til å slå Fagerstrand i forrige seriekamp. Stor, nærmest sjokkerende, var det i garderoben da det formelig tøyt inn mennesker som ønsket å være med å spille kampen.

Når vareopptellingen ble gjort, etter å ha kastet ut to eldre kvinner som ville se våre veltrente kropper, var vi hele 13 spillere. Ingen fikk regnestykket til å gå opp i antall rekker før ”Stjerna” reiser seg og foreslår at vi kan spille med 1 keeper, 2 back par, 2 sentre og 3 løperpar. Etter å ha brukt forskjellige kalkulatorer fant vi ut at dette kunne passe. Regnestykket gikk i vertfall opp. Nå ble det krangling om hvem som skulle spille med hvem og hvor de skulle spille. Etter en lengre diskusjon ble vi enige om følgende:

I mål får vi sette ”Pantern” for han orker ikke å løpe.
Backer ble: ”Smiley”, ”El Capitan”, “Den elegante” og “Gladiatoren”.
På senterplass valgte vi: ”Propellen” og ”Mannen med hår på brøstet” da disse normalt løper mer enn en gang opp og ned.
De som fikk lov til å være løpere denne gangen var: ”Kom igjen gutta”, «Han som aldri gir seg”, ”Piruetten”, ”Haikjeften”, ”Stjerna” og ”Mannen med steget”.

Dette kan alle som skjønner seg på innebandy se er en fryktet gjeng.
Før kampen varmet vi litt opp med å riste på flesket mot publikum og viftet med ørene. Snart skulle kampen starte og vi så redselen i øynene til våre motstandere. Var det ikke en av dem som også lot en tåre renne ned kinnet? Forrige møte med dagens motstander tapte vi 3-7, men da var vi slitne og støle så det tapet teller ikke.

1. periode
”Pantern” har ligget i influensa neste en uke og er kjempesulten. Han velger derfor å ta en vaffel i kafeen og løper over tribunen når startsignalet lyder. Var mange rare blikk fra tilskuerne men vår siste skanse roer dem ned med at vi har full kontroll. Vel…… det går ikke mer enn 23 sekunder av kampen når ballen blir pumpet opp fra motstanderens forsvar til en av deres løpere. ”Gladiatoren” har full kontroll som vanlig tenker vi, men hva skjer? Han klarer å få stortåen borti hælkappen til deres spiller og faller om som han skulle blitt slått rett ned. Var intet problem for gjestene å ta ledelsen 0-1. Ikke mye jubel fra tribunen eller oss, men H/S virket fornøyde. Når ”Pantern” hører at det blir dømt mål og det ikke kommer jubel fra tribunen, skjønner han at noe er feil. Han kaster i seg 4 vafler og tar med 2 pølser i samme slengen og gamper det han kan tilbake på banen. Akkurat i det han får bena på parketten passer gjesten på å øke ledelsen. Klokken er nå kun passert 1.01 og stillingen er 0-2.

Hva i all verden skjedde her. Kan de ikke se at dette strider mot naturens lover. Manen må jo få mat. Vel som de veltrente atleter vi er lar vi ikke dette affisere oss nevneverdig. Ingen har fått tatt benkrok eller andre ufinheter ennå. Det blir nå erklært krig fra vår side, men først må vi ta en pause for å komme oss. Hva er da bedre enn en TO. Her kommer det vakre ord fra ”El Capitan” som forteller at det blir pølse og øl til alle om vi klarer å snu dette til vår fordel.
Jubelen som nå runger i hallen er en fryd for øret.

Det er et annet lag som kommer på banen denne gangen. Vi spiller ball med høy presisjon og gode skudd som truer med å ødelegge lampene i hallen, men vi er i støtet.
Er deilig å se ”Smiley”, ”Gladiatoren, ”Den elegante” og ”El Capitan” rydder stort opp i eget forsvar. Om vi bare setter noen av lampeskuddene kan dette gå bra.
Det som ødelegger noe av inntrykket av perioden, utenom det første minuttet, var når vi fikk en 2 minutters utvisning da vi hadde 8 spillere på banen på en gang. Kan ikke dommerne se gjennom fingrene på små ting? De 4 sekundene som er igjen av perioden rir vi tappert av uten flere baklengs.

I pausen er det flere av spillerne som steller litt ekstra godt med rullatoren sin. De ser at denne kampen ennå ikke er avgjort så det skal vertfall ikke stå på utstyret. Her låner de olje, pussefiller og gris av hverandre til latter og glede.
Da vi ikke er fornøyd med lagstraffen vi ble tildelt på slutten av perioden nektes alle mat i pausen. Noe straff må man da gi. Den eneste som er fornøyd med dette er ”Propellen” og ”Haikjeften”. Dette fordi de hadde vært på en hyggelig sammenkomst dagen før. ”Mannen med steget”” forteller taktikken for de 5 første minuttene av neste periode. Unngå baklengs mål!

2. periode
Som sagt så gjort. ”Kom igjen gutta” setter seg i fryseboksen på eget initiativ. Eneste grunnen er at kona er på tribunen og hun synes det er stas når mannen er Bad Boy! Vi spiller bra i undertall i nøyaktig 57 sekunder av perioden. Da lar ”Den elegante” en motstander enkelt snu seg rundt i slottet og dermed står det 0-3. Gledesscenene som nå utspinner seg hos bortelaget er hyggelig å se, for de som holder med det laget. Normalt ville nok nå de fleste lag falt samme som korthus, men ikke en Rullators Jr. spiller. Vi gir hverandre olme blikk, nikker selvsikkert og setter inn et storm løp hallen aldri har sett. Vi ruller over dem, rundt dem og gjennom dem. Her skal man vinne for enhver pris. Når man ser hvor mange meter ”Propellen” og ”Han som aldri gir seg” løper så er det til å bli misunnelig av. De hadde skritt tellere begge to og den stanset ikke før på 117 meter på begge. BRA!!!

Nå synes ”Stjerna” at nok får være nok. Han brøyter seg frem som en okse og slår bedre og bedre pasninger. Skyter som en hundevalp når han først treffer, men han har en gedigen formstiging. Etter litt over halvspilt periode finner ”Mannen med hår på brøstet” og ”Piruetten” ut at nå må vi gi hjemmepublikum noe å juble for. Etter et fantastisk samarbeid er det sistnevnte som får æren av å sette inn reduseringen på en lompe i krysset. Dette piffer oss ekstra, alle som en. Nå kommer de velkjente rumpetaklingene, cross chekingen, krokbein og luggingen til sin rett. Det ble litt uroligheter, bare litt, da ”Den elegante” pådro seg en utvisning men denne rodde vi elegant i land uten problemer.
Sjelden man ser en så lykkelig gjeng som faktisk ligger under. Perioden ebber ut med dette og nå er det mat å få for alle fra hjemmelaget.

Vårt herlige damelag skal spille kampen etter vår, så de har lagd indrefilet, bakt potet og bernaise saus til oss. Langbordet er dekket i garderoben til vårt Elitelag, så det lang tid før vi kommer ut til siste periode. Nå er vi både mette og klare til dyst. Taktikken er det ingen som har tenkt på men ”Der Alte” som ikke ville være med på kampen, sier han kan snakke med damenes motstander og høre om de vil være duskedamer sammen med vårt damelag. Som sagt så gjort. De synes dette var en genial ide og i løpet av kort tid var det en lang rekke med vakre kvinner som stod på tribunen og heiet på OSS!!!

3. periode
Med denne støtten måtte det gå bra tenkte vi men hadde helt glemt at ”Haikjeften” hadde snakket på seg en 2 minutter i pausen. Ingen av så på dette som noe problem da vi følte at alt gikk vår vei nå. Undertallsrekken bestod av: ”El Capitan”, ”Den elegante”, ”Piruetten” og ”Mannen med hår på brøstet”. Dette er noe av det beste Norge kan fremvise av defensive kvaliteter. Bortelaget kjørte seg helt fast og når vi rappet ballen i undertall og stormet mot deres mål, hadde de ikke annet valg enn å kveste ”Piruetten”. STRAFFE!!!!!

Det ble helt stille i hallen. Lager vi mål på denne ville det være spenning så det holdt. Det naturlige valget til å ta straffen var: ”Mannen med hår på brøstet”. Han la ballen på midtbanen, tok fart fra vårt mål og sprintet avgårde. Svetten silte av bortelagets keeper. Han var på defensiven, helt klart. Vår tapre mann gjør dette enkelt, såre enkelt………..
Ballen klines til så det gikk et gisp gjennom publikum. Det høres et høyt smell men ingen ser ballen. Ikke før keeperen faller bakover i ren forskrekkelse. Ballen har nemlig kilt seg fast i gitteret på hjelmen og den er kun millimeteren fra hans søte nese. Han faller inn i mål og blir liggende der til dommeren blåser for scoring. Våre spillere er så vant med disse straffene at vi bare klapper forsiktig og høflig. Nå er plutselig resultatet 2-3 og kampen er som sagt helt åpen.
Vi har fått teft av seier og setter inn sluttspurten. Nå ser vi atter en gang verdien av det å holde utstyret ved like. Det lukter formelig svidd av alt vi gjør og det tar ikke lang tid før vi kjører et mønsterangrep det skal bli vanskelig for andre å slå. Ballen går som kniv i smør, og før Høybråten/Stovner skjønner noe er utligningen et faktum. Nå er det virkelig liv på tribunen. Bølgen går, konfettipapir blir kastet i været, ukulelene og munnharpene lyder med sine sure toner.

Det å klare å endre 0-3 til 3-3 er morsomt og dyktig gjort men hvorfor ikke ta steget helt ut og vinne kampen. Etter en svært kort TO blir vi enige om å vise hvem som er best i nabo duellen og hvem som har best kondis. 2 minutter før slutt skaper ”Piruetten” historie ved å kline inn 4-3 til oss. Hvor var TV teamet når disse gledesscenene utspiller seg? Vi kontrollerer enkelt inn resultatet ennå våre gjester tar ut sin egen keeper for å spille overtall.

Etter kampen ble blåst av er det en herlig rus som ruller i oss alle på laget. Ingen grunn til å nyte andre nytelsesmidler etter dette. Er deilig at hele laget hadde troen på seier ennå vi lå under så dette var gøy. Alle hjalp hverandre med smøring av albuer, knær, hofter og finger ledd. En av spillerne tilbød seg også å massere de andre men det ble høflig avslått.

Eneste skåret i gleden er at ”Jernmannen” ikke fikk være tilstede men han får komme tilbake når han er kvitt skaden!