Forza Fighters

G14 – årets «seriefinale» allerede?

«Gratulerer med seriegullet», sa Bækkelagets trener når en svært så spennende kamp var over. Og han har nok rett i den påstanden. Selv om det fortsatt er 4 kamper igjen, skal det skje mange overraskelser for at ikke denne gjengen henter seriegullet for 3. året på rad.  

Lørdag 15. januar 2011
Bækkelaget – GIF Fighters Resultat: 4-8  (2-2, 2-2, 0-4)
Skudd på mål: 28-40 (10-15, 9-12 og 9-13)

1. periode
07:15 1-0 Mål: Bækkelaget
09:06 2-0 Mål: Bækkelaget
10:45 2-1 Mål: Edvin Ass: Andreas F
13:01 2-2 Mål: Edvin Ass: Andreas F

2. periode
17:19 2-3 Mål: Benjamin Ass: Jørgen L
23:23 3-3 Mål: Bækkelaget
23:30 3-4 Mål: Henrik Ass: Simen
27:14 4-4 Mål: Bækkelaget

3. periode
32:56 4-5 Mål: Henrik Ass: Andreas F
34:32 4-6 Mål: Mathias Ass: Jørgen L
35:55 4-7 Mål: Mathias Ass: Simen
36:19 2 min Victor (Spill med hånd)
36:19 Time-Out Bækkelaget
43:17 4-8 Mål: Simen (alene)

Men det begynte ikke så bra. Allerede etter 2 sekunder (!) fyrer Bækkelaget av et knallhardt skudd, men Tommy redder glimrende helt nede ved stolperoten. Bækkelaget ligger lavt med 5`erne sine, og slår langt og løper. Vi har kontroll bakover, men er litt upresise i oppspillene. I løpet av 2 minutter midtveis i perioden, utnytter de 2 stygge ballmiss fra oss, og tar ledelsen 2-0. Vi forsøker å beholde roen, da dette er en situasjon vi har vært gjennom flere ganger i det siste: Vi kommer ofte under innledningsvis, men kverner videre og får som regel lønn for strevet og uttelling for mange harde treningsøkter. Mot slutten av perioden setter Edvin 2 flotte goal, begge på presise pass fra en meget opplagt Andreas F.

Vi bruker pausen til å samle fokus, og roe ned den litt interne uroen som spredte seg i en noe nølende periode. Olav får en scoring annulert, vi syns kanskje det er en meeget tvilsom avgjørelse, og så må «Kåre» kaste inn håndkleet pga en kranglete rygg. Dette medfører at Jørgen L går tilbake på backen sin og Limo flyttes inn som centre. Dette betaler seg!! Jørgen vinner en duell, forserer, dribler av en mann og passer til Limo som kliner til fra vår venstrekant! Og vi er i ledelsen!! Kampen er jevn, men så glipper det IGJEN i pasningsspillet i oppbyggingen av et nytt angrep: Bækkelaget griper muligheten, og et vakkert skudd fører til 3-3. Bare 7 sekunder etter tar vi ledelsen på nytt, når Simen vinner en duell, trekker mot høyresiden og passer presist inn til en velplassert Henrik som hamrer ballen i mål! Bækkelaget utligner til 4-4, før perioden avsluttes med en vannvittig reaksjonsredning fra Tommy. Herlig, Tommy!!!

Ny pause, og påny samler vi fokus på oppstramming defensivt og å kverne videre i angrep. Vi vet vi har solid kondisjon, og nå skal vi ta grep om seriegullet! Andreas F spiller frem Henrik som igjen setter et knallhardt skudd i mål. Jørgen spiller frem Mathias, som jobber alene i rundvant før han skyter fra nærmest død vinkel inn mellom bena til keeper, og plutselig er vi foran med 2. Drøyt minutter senere passer Simen inn i tårnet, der Mathias sørger for å bli dagens tredje 2målscorer!! Så blir Victor utvist, og Bækkelaget tar Time-Out. DET gir oss muligheten til å instruere Mikkel i 96guttas undertallsformasjon, og gutta rir av stormen. Eller den flaue brisen, for Bækkelaget produserer ikke èn skikkelig målsjanse i Power Play. De store sjansene uteblir mot slutten, men så tar løpsfantomet Simen ansvar: Får ballen i eget rundvant, forserer, drar av èn mann, èn til, løper videre og setter ballen velplassert i kassa. 8-4, og kampen er avgjort!

Oppsummert: Bækkelaget ga oss solid motstand, og bekrefter tendensen vi så på slutten av fjorårssesongen: De har overtatt Asker`s plass som vår hovedutfordrer. Vi vinner på innsats og kondisjon i dag, og har dessverre en del personlige feil i kritiske øyeblikker som trekker ned helhetsinntrykket noe. Mange av Fighters-gutta er litt «av og på» gjennom kampen, men heldigvis har vi noen som står støtt gjennom 3*15 min. I Bendiks` skadefravær står Tommy en meget god kamp, og Mikkel gjør en solid match igjen for oss. Olav «leverer» også i dag, og det er svært uvanlig at den gutten går av uten målpoeng. For øvrig lar vi oss imponere av skuddferdighetene til et par av Bækkelagets spillere: I svært trange posisjoner får de avfyrt en rekke gode skudd, som vi heldigvis får avverget.

Dagens øyeblikk: Tommys vannvittige reaksjonsredning like før slutt i 2. periode. Der var det nærme 5-4!

Man of the match: Vanskelig valg i dag, da mange av gutta varierer fra det helt ekstraordinære til det helt ordinære i ulike faser av kampen. Limo, Andreas F og Jørgen L holder høyt nivå gjennom hele kampen, og deler derfor tittelen i dag.

Målpoeng:
Henrik 2+0
Edvin 2+0
Mathias 2+0
Simen 1+2
Limo 1+0
Andreas F 0+3
Jørgen L 0+2

← Elitelaget har gjennomført 3 seriekamper etter nyttår   |   Seier over Bærums Verk i G 13 – 1 Div. →