GIF G14-2 sjokket Sveiva 2 i undertall !

Rommenhallen var åsted for noe jeg aldri tidligere hadde sett i innebandy, og det var det GIF Fighters G14-2 som stod for. Sveiva 2 tok imot naboene fra nord til dyst i G14-1. div., og som alltid er det prestisjefulle kamper som blir spillt dem imellom.      Lagene lå på 2. og 3. plass i serien, og forrige møte (Lihallen) var det GIF som dro det lengste strået med å vinne 4-2 i en kamp hvor alle målene kom i siste periode. GIF kommer best igang og får fort et overtak på Sveiva som virker litt «bakpå» i dag. Olav setter GIFs første mål etter 03.24 m/pass av Mikkel. Martin øker ledelsen til 0-2 etter 07.52, hvor Bendiks fra frislag finner Martin som fyrer av. GIF har ballen mest og styrer kampen, og Sveiva har nok med å forsvare seg. Eivind setter GIFs tredje nettkjenning etter 10.47 m/pass fra Olav. Minuttet senere er Mikkel på plass med GIFs fjerde (uass) , og Sveiva er nesten vippet av pinnen. De klarer dog å redusere før periodens slutt, men det kom etter ett uheldig selvmål av GIF.

Sveiva åpner andre periode mye bedre enn de spilte i første og reduserer til 4-2 etter 59 sek. spill. Så kommer utvisningene til GIF. Olav får to min. etter 17.18 (protest), Mikkel to min. 19.02 (gjentatte) og Sveiva reduserer ytterligere til 4-3 etter 20.21. GIF merker presset fra Sveiva nå, og begynner å skjerpe seg. GIF får tildelt straffe etter 20.40, hvor Olav setter den sikkert i nota. Men Sveiva har ikke gitt seg, og jobber inn ytterligere en redusering og dermed står det 4-5 etter 22.20 av andre periode. 26.35 får så GIF utvisning på André (ulovlig dytt), og her kommer to magiske minutter fra GIFs side. Sveiva spiller i overtall og skal som vanlig gjøre godt fra seg i slikt spill,men det blir det motsatte. Olav snapper opp en passning, ruser på Sveiva`s mål og øker GIFs ledelse til 4-6. Tid 27.03. Det tar 23.sek. så blir Mikkel hindret på et nytt kontra fra GIF og det blir straffe. Olav setter sin andre straffe like suverent som den første. 4-7 etter 27.26. Nå har GIF satt to kasser i undertall mot Sveiva, og det er jo uvanlig kost. Men det tar bare 22 sek. før Olav setter GIFs tredje scoring i undertall m/pass Mikkel, og dette lukter jo svidd. HVA SKJER ?? Så går det 39 sek. til, og vips så setter Mikkel GIFs fjerde mål i undertall m/pass Olav, og det utrolige har skjedd ! 4 mål av GIF i undertall og det mot Sveiva ! Jeg har aldri opplevd lignende i undertallspill,og her må Sveiva hatt et kollektivt kollaps i sitt overtallspill. Det som jeg har trodd er umulig har skjedd,og GIF har dermed økt sin ledelse med 4 mål til 4-9 i løpet av 2 min. og det i undertall. Fantastisk !! I Innebandy kan visst alt skje som i ishockey, og det er fasinerende å se at ting ikke alltid er slikt man tror skal skje.

GIF øker ledelsen til 5-10 2.sek. før periodens slutt av Mikkel m/pass fra Olav. Tredje periode ender 1-0 til Sveiva hvor GIF aldri var truet. Solid borteseier mot Sveiva og med en mirakuløs og meget underholdende undertallspill i andre periode av GIF, hvor jeg aldri (tror jeg) kommer til å oppleve å se dette igjen. Innebandyminne for livet !!!
Grattis med zeiern gutta !!!

← G14-Elite med seier over BMIL   |   G96: 2 av 2 på en lang lørdag med få spillere →